BRKLYN Bar and Restaurant - Studio Arkitekter

BRKLYN Bar and Restaurant

151126 BAR PHO Csap Viktor Octogon magazin189197

Studio Arkitekter // BRKLYN Bar and Restaurant

Dátum: 2015 augusztus
Lokáció: Budapest, Magyarország
Megrendelő: Eventrend Holding
Kategória: Étterem/Bár

A BRKLYN Bar and Restaurant annak ellenére, hogy a budapesti vígalmi negyed közepén helyezkedik el, szembe ment a környékre jellemző romkocsma hangulattal, és egy igényesebb közönségre célzott. A cél a fiatal korosztály elérése volt, vagy is egy igényes és menő hely kialakítása,  amely releváns üzenettel és megjelenéssel bír a számukra, mégis egyszerű és klisé mentes.

Egy belsőépítészetét tekintve díjnyertes épületet kellett átalakítanunk, vagy is egy mindenki által jónak ítélt enteriőrből kellett üzleti szempontok alapján még jobbat kihoznunk. Az épületben nagyon sok közlekedő van, sok a lépcső és szinteltolások jellemzik, így bár a teljes alapterület meghaladja az 500m2-t, a hasznos terület ennek nem sokkal több mint a fele. A bár jelleg hangsúlyozása és az üzleti szempontok figyelembe vétele miatt végül olyan koncepció született, melyben a bárpultokat helyeztük előtérbe a további asztalokkal szemben, így gyakorlatilag az összes emeleten rendelhetünk magunknak a pultnál.

A BRKLYN szerelem projekt volt a számunkra. Az egész koncepció tele van apró részletekkel, valamint egyszerű, már-már kommerszbe hajló megoldásokkal, de ez a kettősség itt is maximális sikert hozott. Mára a város első számú bárjaként tartják számon.

Copyright © Studio Arkitekter 2016