Burger & Love - Studio Arkitekter

Burger & Love

96551a21488555.563058ceddb11

Studio Arkitekter // Burger & Love Restaurant

Dátum:  2014 március
Lokáció: Budapest, Magyarország
Megrendelő: Leroy Group
Kategória: Étterem

A lokáció a belváros szívében található, a Szent István Bazilika és a Lánchíd szomszédságában, irodaházak gyűrűjében. A hely célcsoportja alapvetően két táborból tevődik össze: az ebédre minőségi hamburgerre vágyó környéken dolgzókból, és az éjszakai életben aktívan résztvevő fiatalokból. A Burger & Love így napközben egy egyedi design-nal felszerelt hamburgerező, este pedig egy kellemes bistro jellget képvisel.
A belsőépítészet ennek kettősségét célozta, a nappali gyors, és a kora esti/éjszakai kevésbé sietős, szívesebben beszélgetős és ücsörgős vendéglátást. A kettősség az anyagok, a világítás és a berendezés terén is megmutatozik. Színek tekintetében a sárga és a piros dominál, mindkettő üdítő, jókedvre derítő szín.

A projekt extrája, hogy az ételek sajátosságait tükrözik a belsőépítészeti megoldások. A mennyezet és a padló befejezetlensége, valamint a betonvasból készült csillár képviselik a burgerhez felhasznált marhahús jellemző nyersségét, a felhasznált metrocsempe, a fa pult, az acél szerkezetek pedig az ételek befejezettségét, tökéletességét hivatottak megmutatni.

Imádtuk a padló készítését: öntött beton alapra került rá a festett logo, ezt pedig átlátszó műgyanta fedi. Plusz a padlóba egy eredeti utcai csatornafedő is be lett építve, hogy erősítse a streetfood hangulatot.

Copyright © Studio Arkitekter 2016