Lakeshore Loft - Studio Arkitekter

Lakeshore Loft

Studio Arkitekter // Lakeshore Loft (Tóparti Loft)

Dátum: 2016 május
Lokáció: Tata, Magyarország
Kategória: Loft
Résztvevők: Buzogány Ildikó (belsőépítész, Studio Arkitekter)
Fotók: Barbay Csaba // Flashback Photo Studio

A lakás egy felújított, régi vízparti gyárépületből kialakított társasházban található. A projekt kezdetén mindössze a terek tagoltsága volt adott, a falak álltak, de a belső nyílászárók hiányoztak.
A fő szempont praktikus, funkcionális belső kialakítása volt, amely figyelembe veszi egy több gyerekes család igényeit, de mégis alkalmazkodik az eredeti kialakításhoz, az adottságokhoz, és illik az épület külső megjelenéséhez, amelynek indusztriális múltja is megmutatkozik. A lakás felújításakor korszerű és energiatudatos kialakításokra törekedtünk, a kívánt stílus megtartása mellett.
Legyen világos, tágas, otthonos, használjunk gegeket – ezek voltak a hívó szavak. Hogy férfias hangulatú lett a lakás, nem véletlen.
Az otthonosság érzetének kialakításában fontos szerepe van a különböző falfelületeknek és textileknek, a nagyméretű festményeknek, saját tárgyaknak, könyveknek.
A bútorok nagy része egyedi tervezésű és gyártású.
Fontos szempont volt még a tervezés során, hogy a design nem mehet a funkció rovására.
A tervező és az otthon tulajdonosa közötti sikeres együttműködést bizonyítja a tökéletes otthon megteremtése: modern, mai, egyedi, otthonos, intelligens, barátságosan elegáns, és férfias, olyan, amilyen a tulajdonos. Olyan, amilyennek a tervező megálmodta.

Studio Arkitekter // Lakeshore Loft

Date: May 2016
Location: Tata, Hungary
Categroy: Loft
Participants: Buzogány Ildikó (belsőépítész, Studio Arkitekter)
Photos: Barbay Csaba // Flashback Photo Studio

The flat was developed in an old lakeshore industrial building that was transformed into an apartment house.
When we started this project, the only thing we had was the layout, the walls were standing, but the doors and windows were missing.
The main objective was to establish a practical, functional interior which suits the needs of a family but also adjusts to the former build up and abilities. The inner design also had to get along with the outer appearance of the building and its industrial past.
We were striving to use modern and energetically conscious solutions without changing the requested style throughout the project.
Stay bright, spacious, cosy, and use machines. These were the main guidelines.
The fact that the apartment received a masculine identity is not a coincidence.
The diverse range of textiles, coatings, large paintings, private objects and books played a huge role in setting up a cosy, home-like atmosphere.
Most of the furniture are custom made, designed, engineered and produced by us.
During the design process one of the most important aspects was to avoid un-functional design.
Modern, fresh, up to date, cosy, intelligent, elegant and masculine, just like our client. Just like we imagined.
The epitome of a successful collaboration between the design team and the owner.

Copyright © Studio Arkitekter 2017.